Hoe werkt weekmedicatie?

Weekmedicatie via de medicijnrol kan worden aangevraagd bij de huisarts. De huisarts stuurt een bericht naar de apotheek dat de client in aanmerking komt voor de medicijnrol. De medicijnrol kan alleen via de huisarts worden aangevraagd omdat de arts moet beoordelen of de client hiervoor in aanmerking komt. De medicijnrol is duurder dan de normale levering van medicatie omdat het verpakt wordt en voor een kortere periode wordt geleverd.

De apotheek ontvangt het verzoek vanuit de huisarts om de weekmedicatie in orde te maken via de medicijnrol. De apotheek zal een intake houden met de client en de belangrijkste afspraken bij weekmedicatie benoemen. Het belangrijkste is dat de client wijzigingen zo snel mogelijk moet doorgeven aan de apotheek. Als de client bijvoorbeeld wordt opgenomen dan moet de apotheek op de hoogte worden gebracht om de medicijnrol tijdelijk te stoppen.

Verder is het belangrijk dat de client de apotheek goed informeert mocht hij medicatie ontvangen buiten de apotheek om. Dit kan bijvoorbeeld bij een dienstapotheek zijn in het weekend.